Konferencija veleposlanika, generalnih konzula i vojnih izaslanika Republike Hrvatske

Godišnja konferencija veleposlanika, generalnih konzula i vojnih izaslanika Republike Hrvatske održat će se u četvrtak i petak, 25. i 26. kolovoza 2022. godine, u hotelu Westin u Zagrebu.
 
Konferenciju će u četvrtak u 9 sati otvoriti predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, nakon čega će uslijediti obraćanje ministra Gordana Grlića Radmana, kao i panel rasprave s predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora i zamjenikom predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem, te potom predsjednikom Hrvatskoga sabora Gordanom Jandrokovićem.
 
U petak, 26. kolovoza, predviđeno je obraćanje posebnog gosta, ministra vanjskih poslova Helenske Republike Nikosa Dendiasa s početkom u 10.30.
 
Tijekom dva dana konferencije predviđene su panel rasprave o aktualnim vanjskopolitičkim i sigurnosnim izazovima te kulturnoj i javnoj diplomaciji s brojnim govornicima.
 
Sva izlaganja i panel rasprave su zatvoreni za javnost. Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak konferencije te zajedničko fotografiranje u 9.50 sati. Molimo zainteresirane predstavnike medija da u hotel Westin dođu najkasnije do 8.30 sati, i da svoj dolazak najave na: glasnogovornik@mvep.hr. Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija i broj mobitela.

Najave