Indonezijsko izaslanstvo za međuvjerska pitanja u posjetu Hrvatskoj

Pomoćnica ministrice vanjskih i europskih poslova Dubravka Plejić Marković sastala se 14. travnja s izaslanstvom za međuvjerska pitanja Republike Indonezije na čelu s prof.dr. H. Abdul Djamilom...

Pomoćnica ministrice vanjskih i europskih poslova Dubravka Plejić Marković sastala se 14. travnja s izaslanstvom za međuvjerska pitanja Republike Indonezije na čelu s prof.dr. H. Abdul Djamilom, glavnim direktorom za razvoj islamske zajednice u Ministarstvu za vjerska pitanja Republike Indonezije, u kojem su bili predstavnici glavnih vjerskih zajednica u Indoneziji.

Sugovornici su se složili kako međureligijski dijalog pruža mogućnosti za širenje suradnje između dviju država i jedan je od modela širenja tolerancije među različitim vjerskim zajednicama te poštivanja vjerskih, manjinskih i ljudskih prava općenito.

Održan je također i prvi bilateralni međureligijski sastanak između predstavnika indonezijskog međuvjerskog izaslanstva i hrvatskih predstavnika nadležnih za vjerska pitanja. Razgovaralo se o pravnim aspektima zaštite i reguliranja prava vjerskih zajednica u Hrvatskoj i Indoneziji kao i o suradnji između različitih vjerskih zajednica na bilateralnom planu kao i u okvirima multilateralnih organizacija i foruma,.

Indonezijsko međuvjersko izaslanstvo koje u Hrvatskoj boravi od 12 do 16. travnja sastat će se s predstavnicima državnih tijela koji se bave religijskim pitanjima kao i s predsjednikom Ivom Josipovićem.

 



Priopćenja