Hrvatska izdašno i konzistentno pomaže Ukrajini

  • Slika
Hrvatska podupire Ukrajinu financijski, materijalno i vojno te njezino jedinstveno iskustvo iz Domovinskog rata može pomoći toj zemlji žrtvi ruske agresije, izjavio je u utorak u Bruxellesu hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.
 
Ministar Grlić Radman sudjeluje na dvodnevnom sastanku šefova diplomacija država NATO-a, na kojem je glavna tema pomoć Ukrajini. Na sastanku sudjeluje i ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba.
 
“Razgovarat ćemo o podršci Ukrajini, o svim ključnim sigurnosnim pitanjima vezanim za euroatlantsko podučje”, rekao je ministar Grlić Radman, dodajući da Hrvatka ima “jedinstveno iskustvo iz Domovinskog rata”, kojim može pomoći Ukrajini.
 
Rekao je da su prošli tjedan u Kijevu predsjednik i potpredsjednik Vlade Andrej Plenković i Tomislav Medved ponudili pomoć za veterane i ranjenike, koji će doći u Hrvatsku na oporavak, te pomoć u razminiranju.
 
“Hrvatska je izdašno i konzistentno sudjelovala u svim oblicima pomoći, ne samo humanitarno, ne samo politički i diplomatski, nego i vojno”, rekao je ministar Grlić Radman, dodajući da je Hrvatska do sada poslala pomoć Ukrajini u visini od 190 milijuna eura.
 
Izvor: Hina/MVEP
 

Priopćenja