Hrvatska diplomacija od prvog dana je uključena i brine za uvjete i sigurnost pritvorenih hrvatskih državljana u Ateni

  • Slika
Danas je u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova održan sastanak s predstavnicima obitelji navijača skupine BBB pritvorenih u Ateni, a koji je vodila državna tajnica za Europu Andreja Metelko-Zgombić.

U razgovoru s predstavnicima obitelji istaknuti su pomoć i podrška koju MVEP pruža pritvorenim hrvatskim državljanima od prvog dana u području konzularnog i diplomatskog djelovanja, u suradnji s drugim nadležnim tijelima Republike Hrvatske, s ciljem zaštite interesa i prava pritvorenih hrvatskih državljana u postupcima pred nadležnim grčkim tijelima, kako bi se prema njima, između ostalog, odgovarajuće postupalo te osigurala sigurnost i sva potrebna liječnička i druga pomoć.

Hrvatska diplomacija od prvog dana je uključena i brine za uvjete i sigurnost pritvorenih hrvatskih državljana u Ateni. Ministar Gordan Grlić Radman u stalnom je kontaktu s grčkim kolegom Giorgosom Gerapetritisom s kojim je jutros razgovarao te istaknuo zabrinutosti obitelji hrvatskih državljana i važnost pravednog postupanja s pritvorenim navijačima.

Priopćenja