Hido Biščević primio je veleposlanika Jacquesa Wunenburgera

Državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Hido Biščević primio je 31. ožujka 2004. u Zagrebu, na zahtjev Izaslanstva Europske komisije u Republici Hrvatskoj, veleposlanika Jacquesa Wunenburgera, voditelja Izaslanstva Europske komisije u Republici Hrvatskoj. Povod sastanku bilo je službeno uručivanje Trećeg godišnjeg Izvješća Europske komisije o provedbi Procesa stabilizacije i pridruživanja. Uz opće ocjene o Procesu stabilizacije i pridruživanja, Izvješće je posebno posvećeno ocjeni stanja u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori, Makedoniji i Albaniji te prijedlogu Europske komisije za uspostavu «europskog partnerstva» s tim zemljama.

Voditelj Izaslanstva Europske komisije je u razgovoru istaknuo da se Europska komisija namjerava pridržavati predviđenih rokova glede objavljivanja Mišljenja o ostvarivanju statusa kandidata Republike Hrvatske za članstvo u Europskoj uniji. U kontekstu nedavne odluke Vlade Republike Hrvatske o ostvarivanju punopravnog sudioništva Republike Hrvatske u Procesu suradnje u Jugoistočnoj Europi (SEECP) Wunenburger je ukazao na iznimno pozitivne aspekte te odluke, koji jasno svjedoče o opredijeljenosti Hrvatske za regionalnu suradnju u sklopu ostvarivanja Solunske deklaracije.

Državni tajnik Biščević je izvijestio veleposlanika Wunenburgera o suradnji Republike Hrvatske sa susjednim državama i jačanju bilateralnih odnosa s državama u ovom dijelu Europe. Hido Biščević je najavio održavanje trećeg sastanka državnih tajnika u Ministarstvima vanjskih poslova Hrvatske, Italije i Slovenije o zajedničkoj suradnji na Jadranu 7. travnja 2004. u Puli kojemu će domaćin biti Republika Hrvatska.



Priopćenja