Državni tajnik Željko Kuprešak primio je u nastupni posjet veleposlanika Republike Makedonije Danča Markovskog

Državni tajnik za europske integracije u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija mr. Željko Kuprešak primio je u ponedjeljak, 9. lipnja 2008. godine, u nastupni posjet veleposlanika Republike Makedonije u Republici Hrvatskoj Danča Markovskog

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo razvojem odnosa između Hrvatske i Makedonije, u kojima nema otvorenih pitanja i temelje se na stabilnoj i prijateljskoj suradnji.

Državni tajnik Kuprešak izvijestio je veleposlanika Markovskog o procesu pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji navodeći kako je cilj Hrvatske da u 2009. godini zaključi pregovore o punopravnom članstvu.

Veleposlanik Markovski je izvijestio o aktualnoj situaciji u Makedoniji nakon parlamentarnih izbora te o makedonskim vanjskopolitičkim nastojanjima vezano uz pristupanje NATO savezu te Europskoj uniji.

Državni tajnik Kuprešak iskazao je želju da se što prije riješe pojedina pitanja kako bi Makedonija nastavila put prema ostvarenju svojih euroatlantskih ciljeva.

Sugovornici su se složili kako je stabilnost Makedonije jedan od ključnih čimbenika sigurnosti regije te kako je održanje euroatlantske perspektive za sve zemlje jugoistočne Europe najbolji poticaj i okvir za trajno rješenje svih preostalih otvorenih pitanja.



Priopćenja