Državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković primio je, u utorak 18. siječnja 2011. godine, u nastupni posjet veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj Oleksandra Levčenka.

Državni tajnik Plenković izvijestio je veleposlanika Levčenka o aktualnom stanju pristupnih pregovora Republike Hrvatske s Europskom unijom, te o naporima Hrvatske za njihovim završetkom do kraja mađarskog predsjedanja Unijom u prvoj polovici 2011

Državni tajnik Plenković izvijestio je veleposlanika Levčenka o aktualnom stanju pristupnih pregovora Republike Hrvatske s Europskom unijom, te o naporima Hrvatske za njihovim završetkom do kraja mađarskog predsjedanja Unijom u prvoj polovici 2011. godine. Državni tajnik Plenković predstavio je planiranu dinamiku vezanu uz potpisivanje Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji i održavanje referenduma.

Veleposlanik Levčenko predstavio je vanjskopolitičke prioritete Ukrajine, posebice odnose s Europskom unijom u okviru Istočnog partnerstva te po pitanju liberalizacije viznog režima. Obostrano je zaključeno da su bilateralni odnosi između dviju država vrlo dobri, te su dogovorene daljnje konzultacije u vezi prenošenja hrvatskih iskustava u procesu EU integracija.



Priopćenja