Državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković primio je u petak, 28. listopada 2011. godine, u nastupni posjet veleposlanicu Kraljevine Belgije u Republici Hrvatskoj Nancy Rossignol

Državni tajnik Plenković i veleposlanica Rossignol izrazili su zadovoljstvo dobrim i prijateljskim odnosima dviju zemalja, intenzivnom suradnjom na multilateralnom planu, te razvijenom gospodarskom i kulturnom suradnjom

Državni tajnik Plenković i veleposlanica Rossignol izrazili su zadovoljstvo dobrim i prijateljskim odnosima dviju zemalja, intenzivnom suradnjom na multilateralnom planu, te razvijenom gospodarskom i kulturnom suradnjom.

Državni tajnik Plenković istaknuo je kvalitetnu suradnju Republike Hrvatske s belgijskim regijama Flandrijom i Valonijom u okviru Sporazuma o suradnji, te je za prosinac najavio pripremni sastanak za Sastanak Zajedničke hrvatsko-flamanske komisije.

Državni tajnik Plenković zahvalio je veleposlanici Rossignol na kontinuiranoj podršci Belgije tijekom belgijskog predsjedanja Europskom unijom. Izrazio je nadu u pravodobnu ratifikaciju hrvatskog pristupnog Ugovora u Belgiji, a u kontekstu njegove ratifikacije u sedam parlamentarnih domova. Veleposlanica Rossignol je pozdravila interes za mogućnost stažiranja hrvatskih diplomata u belgijskom Ministarstvu vanjskih poslova.



Priopćenja