Državni tajnik mr. sc. Andrej Plenković održao je u petak, 2. srpnja 2010. godine, sastanak s predstavnicima diplomatskog zbora koji su akreditirani u Republici Hrvatskoj

Tom prigodom izvijestio ih je o pripremama za predstojeći Croatia Summit koji će se, petu godinu zaredom, održati u Dubrovniku 9. i 10. srpnja

Tom prigodom izvijestio ih je o pripremama za predstojeći Croatia Summit koji će se, petu godinu zaredom, održati u Dubrovniku 9. i 10. srpnja. Tema ovogodišnjeg Croatia Summita je „Jugoistočna Europa u suočavanju s globalnim izazovima“.

Vlada Republike Hrvatske domaćin je ove međunarodne konferencije na kojoj će sudjelovati desetak šefova vlada, petnaestak ministara vanjskih poslova i drugi visoki dužnosnici europskih i sjevernoameričkih zemalja, predstavnici međunarodnih organizacija, te veleposlanici akreditirani u Republici Hrvatskoj.

Teme panela vezane su uz pitanja ekonomskog upravljanja, globalne sigurnosti i transatlantskih odnosa, te buduće vizije za jugoistočnu Europu i izazova s kojima je suočena uslijed globalne gospodarske i financijske krize.



Priopćenja