Državni tajnik Matušić u posjetu Republici Koreji

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Državni tajnik za političke poslove Frano Matušić boravio je od 22.-26. travnja 2023. godine u posjetu Republici Koreji, gdje se sastao s prvim doministrom vanjskih poslova Republike Koreje Chang Ho-jinom, s kojim je razgovarao o jačanju bilateralnih odnosa dviju država na područjima politike, gospodarstva, trgovine, ulaganja, kulture, turizma te znanosti i obrazovanja. Sugovornici su razgovarali i o aktualnim međunarodnim i regionalnim temama, uključujući rusku vojnu agresiju na Ukrajinu i primjenu sankcijskog režima te situaciju na Korejskom poluotoku i Indopacifiku.
 
Tijekom boravka u Seoulu, državni tajnik Matušić posjetio je i Nacionalnu skupštinu Republike Koreje, gdje se susreo s članovima Korejsko-hrvatske parlamentarne skupine prijateljstva Yun Ju Keyng i Seo Young Seokom, s kojima je razgovarao o bilateralnoj suradnji i drugim temama od međunarodnog i regionalnog značaja.
 
Državni tajnik Matušić održao je i niz drugih sastanaka, uključujući susrete s uglednim osobama iz korejske poslovne zajednice i kulture, posjet Sveučilištu Sungshin te susret s bivšim veleposlanicima Republike Koreje u Republici Hrvatskoj.

Priopćenja