Državni tajnik Lucić na sastanku Vijeća za vanjske poslove u trgovinskom formatu

  • Slika
  • Slika
Državni tajnik za vanjsku trgovinu i razvojnu suradnju Zdenko Lucić sudjelovao je u petak, 3. lipnja 2022. godine, na sastanku Vijeća za vanjske poslove u trgovinskom formatu u Luksemburgu.

Tijekom sastanka održana je rasprava o pripremama za 12. ministarsku konferenciju Svjetske trgovinske organizacije, koja će se održati od 12. do 15. lipnja u Ženevi, gotovo pet godina od održavanja prethodne. Državni tajnik istaknuo je značaj održavanja ministarske konferencije za potvrđivanje uloge Svjetske trgovinske organizacije i multilateralnog trgovinskog sustava, posebno u okolnostima trenutnih geopolitičkih izazova.

Povjerenik Europske komisije za trgovinu Valdis Dombrovskis izvijestio je ministre o rezultatima drugog ministarskog sastanka Vijeća za trgovinu i tehnologiju EU-a i SAD-a održanog 16. svibnja 2022. u Parizu, a ministri su imali priliku raspraviti i trgovinske odnose s Kinom, kao i razmijeniti mišljenja o trenutačnom stanju ostalih bilateralnih pregovora i provedbi postojećih sporazuma.

Priopćenja