Državni tajnik Hido Biščević primio u nastupni posjet otpravnika poslova Republike Koreje, Chung Jung-guma

Državni tajnik za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, Hido Biščević, u utorak je, 22. studenog 2005. godine u Zagrebu, primio u nastupni posjet otpravnika poslova Republike Koreje u Republici Hrvatskoj sa sjedištem u Budimpešti, Chung Jung-guma

U razgovoru je obostrano istaknuto kako između dviju država nema otvorenih pitanja, ali i da potencijali gospodarske suradnje nisu dovoljno iskorišteni.

Državni tajnik Biščević ukratko je upoznao otpravnika poslova Chung Jung-guma s aktivnostima Republike Hrvatske u pogledu članstva u euro-atlantskim integracijama. Naglašen je i stav Republike Hrvatske da se u suvremenim međunarodnim odnosima sporna i otvorena pitanja trebaju rješavati političkim dijalogom.

Prilikom posjeta otpravnik poslova Chung Jung-gum najavio je namjeru Republike Koreje da u skorije vrijeme otvori zgradu Veleposlanstva Republike Koreje u Republici Hrvatskoj.

Državni tajnik Biščević je pozdravio namjeru Republike Koreje da otvori Veleposlanstvo u Republici Hrvatskoj, te su obje strane istaknule da će taj čin zasigurno pridonijeti unapređenju gospodarske suradnje.



Priopćenja