Državni tajnik Hido Biščević primio je u nastupni posjet veleposlanika Republike Mađarske, dr. Pétera Györkösa

Državni tajnik za politička pitanja Hido Biščević primio je u utorak, 11. rujna 2007. godine, u nastupni posjet veleposlanika Republike Mađarske u Republici Hrvatskoj, dr. Pétera Györkösa

Obostrano je istaknuto zadovoljstvo visokom razinom odnosa i iznimno uspješnom bilateralnom suradnjom ostvarenom na svim područjima, što je potvrđeno i održavanjem dosad dviju Zajedničkih sjednica Vlada Republike Hrvatske i Republike Mađarske.

Zahvalivši na potpori koju Republika Mađarska pruža članstvu Republike Hrvatske u Europskoj uniji i Sjevernoatlantskom savezu (NATO-), državni tajnik Biščević upoznao je veleposlanika Györkösa s dosadašnjim tijekom i napretkom ostvarenim u okviru približavanja Republike Hrvatske euroatlantskim integracijama.

U razgovoru su razmijenjena stajališta u pogledu aktualne situacije u jugoistočnoj Europi, a s obzirom da je regionalna suradnja jedan od osnovnih načela Europske unije, državni tajnik Biščević je naglasio kako je Republika Hrvatska, kao kandidat za članstvo i buduća članica Europske unije i NATO-a, spremna imati aktivnu ulogu i pomoći međunarodnoj zajednici u osiguravanju i održavanju stabilnosti u ovom dijelu Europe.



Priopćenja