Državni tajnik dr. sc. Davor Božinović primio je predstavnike Europskog parlamenta mladih Hrvatske (EPMH) prije njihovog puta na međunarodno zasjedanje Europskog parlamenta mladih u Stockholmu

Europski parlament mladih Hrvatske kao nevladina organizacija djeluje od 1994. godine i dio je mreže nacionalnih organizacija Europskog parlamenta mladih iz preko 30 zemalja Europe

Europski parlament mladih Hrvatske kao nevladina organizacija djeluje od 1994. godine i dio je mreže nacionalnih organizacija Europskog parlamenta mladih iz preko 30 zemalja Europe.

Predstavnici Udruge EPMH upoznali su državnog tajnika Božinovića sa svojim aktivnostima, ponajprije metodikom zasjedanja mladih srednjoškolaca na kojima se simulira parlamentarni proces i koja potiču mlade na raspravu o trenutnim političkim, društvenim i gospodarskim pitanjima u Hrvatskoj i Europi. Na taj način dolaze do rješenja, razvijaju vještine timskog rada u međunarodnom, multikulturnom i multietničkom okruženju.

Državni tajnik Božinović je zahvalio učenicima i profesorima na njihovom trudu kojim pridonose promicanju europskih vrijednosti, posebice prema mladim hrvatskim građanima. Također im je poželio puno uspjeha na nadolazećem međunarodnom zasjedanju EPM u Stockholmu, naglasivši značaj uspostave intenzivnijeg partnerstva između MVPEI-a i EPMH.



Priopćenja