Državni tajnik Biščević razgovarao u Beogradu s Koštunicom i Crnogorčevićem

Državni tajnik za politička pitanja Hido Biščević boravio je 15. listopada 2004. u Beogradu gdje se susreo s predsjednikom Vlade Srbije i Crne Gore dr. Vojislavom Koštunicom i pomoćnikom ministra vanjskih poslova Srbije i Crne Gore dr. Dušanom Crnogorčevićem.

U razgovoru s predsjednikom Vlade Srbije i Crne Gore dr. Vojislavom Koštunicom razmotreno je stanje uzajamnih odnosa te istaknuta spremnost za nastavak rješavanja preostalih otvorenih pitanja između dviju zemalja, osobito u svjetlu priprema očekivanog posjeta predsjednika Vlade Republike Hrvatske dr. Ive Sanadera Beogradu do kraja ove godine i njegovih razgovora s vodstvom Srbije i Crne Gore. Naglašena je spremnost za završetkom pregovora o Sporazumu o zaštiti manjina i za nastavkom dijaloga o graničnim i humanitarnim pitanjima, uključujući i pitanje nestalih osoba. Državni tajnik Biščević je prenio odlučnost Vlade Republike Hrvatske u dosljednom provođenju plana povratka izbjeglih osoba te povrata i obnove njihove imovine.

Državni tajnik Hido Biščević je na sastanku s pomoćnikom ministra vanjskih poslova dr. Dušanom Crnogorčevićem razgovarao o početku rada radnih skupina za pitanja sukcesije, o suradnji ministarstava pravosuđa, suradnji u prometu, energetici i ostalim područjima gospodarskih odnosa te o povratu kulturnog blaga. Potvrđeno je da obje zemlje imaju interes razvijati dobrosusjedske odnose u kontekstu daljnjeg približavanja Europskoj uniji. Državni tajnik Biščević upoznao je sugovornika s trenutnim stanjem odnosa Hrvatske i Europske unije i pozitivno ocijenio nedavno usvojenu rezoluciju u Narodnoj Skupštini o približavanju Srbije i Crne Gore Europskoj uniji.



Priopćenja