Državni tajnik Biščević, razgovarao je sa Zamjenikom direktora Biroa za Europu UNHCR-a, Udom Janzom

Državni tajnik za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, Hido Biščević, razgovarao je u ponedjeljak, 29. svibnja 2006. godine, u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija sa Zamjenikom direktora Biroa za Europu UNHCR-a, Udom Janzom

Tijekom razgovora razmijenjena su stajališta o aktualnom stanju odnosa u jugoistočnoj Europi, osobito u sklopu provedbe Sarajevske deklaracije i daljnjeg rješavanja pitanja povratka izbjeglica. Državni tajnik Biščević je istaknuo kako Republika Hrvatska pridaje veliki značaj rješavanju ovog pitanja, te je naglasio kako će i tijekom jednogodišnjeg predsjedanja Procesom suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP), neposredne aktivnosti Republike Hrvatske biti usmjerene na poticanje daljnje provedbe Sarajevske deklaracije od strane svih država uključenih u ovaj proces.

Zamjenik direktora Biroa za Europu UNHCR-a Udo Janz pohvalio je napredak koji je Republika Hrvatska postigla u rješavanju ovog pitanja te je pozdravio predanost i odlučnost Vlade Republike Hrvatske da nastavi s provedbom Sarajevske deklaracije dok se pitanja vezana za povratak i reintegraciju povratnika u društvo ne riješe.



Priopćenja