Državni tajnik Biščević primio je u nastupni posjet veleposlanika Kanade u RH, Thomasa Marra

Državni tajnik za politička pitanja Hido Biščević primio je danas, 16. veljače 2007. godine, u nastupni posjet veleposlanika Kanade u Republici Hrvatskoj, Thomasa Marra

Obostrano je istaknuto zadovoljstvo visokom razinom odnosa između Republike Hrvatske i Kanade, vrlo dobrom suradnjom na multilateralnom planu, te je istovremeno naglašena potreba daljnjeg produbljivanja i unapređenja gospodarske suradnje. Obostrano su pozdravljeni ostvareni i planirani posjeti na visokoj razini koji će zasigurno pridonijeti daljnjem unapređenju međusobnih odnosa.

U pogledu bilateralnih odnosa između dviju zemalja, državni tajnik Biščević je ponovio interes Republike Hrvatske za preispitivanjem kanadskog viznog režima prema hrvatskim državljanima, te je u tom smislu pozdravio najavljeni radni posjet kanadskog međuresorskog izaslanstva Republici Hrvatskoj planiran za ožujak ove godine.

Državni tajnik Biščević iskoristio je prigodu nastupnog posjeta kako bi veleposlanika Marra upoznao s tijekom reformi koje Republika Hrvatska provodi i s napretkom koji ostvaruje u procesu približavanja euroatlantskim integracijama, te sa aktualnom političkom situacijom u jugoistočnoj Europi.

Veleposlanik Marr naglasio je kako Kanada podupire Republiku Hrvatsku na njezinu putu u punopravno članstvo u Europskoj uniji i Sjevernoatlantskom savezu (NATO-u).



Priopćenja