Državni tajnik Bakota u SCG, posjetio čelnike grada Sombora i pripadnike hrvatske manjine

Državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Gordan Bakota posjetio je danas, 1. veljače 2005., grad Sombor u Srbiji i Crnoj Gori u pratnji veleposlanika Republike Hrvatske Tončija Staničića, predsjednika Hrvatskog nacionalnog vijeća Josipa Ivanovića i generalnog konzula u Subotici Davora Vidiša

Državni tajnik Bakota razgovarao je s gradonačelnikom Sombora dr. Jovanom Slavkovićem i predsjednikom Skupštine općine Sombor Miodragom Sekulićem o položaju pripadnika hrvatske manjine na tom području i o ostvarivanju njihovih prava, posebice sada nakon nedavno potpisanog Sporazuma o zaštiti manjina između Republike Hrvatske i Srbije i Crne Gore. Bakota i njegovi domaćini razgovarali su i o gospodarskoj suradnji dviju zemalja.

Državni tajnik Bakota se susreo s predstavnicima hrvatske manjine u Somboru, posjetio Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo "Vladimir Nazor", te tvrtke "Somboled" koja je u većinskom vlasništvu zagrebačke "Lure" i "Somborgas" čiji je većinski vlasnik "Montmontaža" iz Zagreba.




Priopćenja