Državni tajnik Bakota otvorio Seminar o Hrvatskoj namijenjen državnim službenicima iz Bavarske

Državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija i supredsjedatelj Stalne hrvatsko-bavarske komisije Gordan Bakota otvorio je danas, 28. veljače 2005., u Zagrebu u Diplomatskoj akademiji Seminar o Republici Hrvatskoj namijenjen državnim službenicima njemačke pokrajine Slobodne države Bavarske

Uz državnog tajnika Gordana Bakotu na otvorenju Seminara govorio je i tajnik njemačkog dijela Stalne hrvatsko-bavarske komisije Hans Mayer. Seminar o Republici Hrvatskoj trajat će pet dana i u njegovu radu sudjeluje petnaest rukovodećih bavarskih državnih službenika.

U sklopu Seminara gosti iz Bavarske posjetit će Hrvatski Sabor gdje će ih primiti potpredsjednik Hrvatskoga Sabora Luka Bebić, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, Hrvatsku gospodarsku komoru, Poglavarstvo grada Zagreba, Hrvatski povijesni muzej i Zakladu Hanns Seidel.

Predavači na Seminaru su državni tajnik za politička pitanja Hido Biščević koji će govoriti o društveno-političkom uređenju Republike Hrvatske, aktualnoj političkoj situaciji i prioritetima hrvatske vanjske politike, prof. dr. Neven Budak o povijesti Hrvatske s osvrtom na aktualnu situaciju te stručnjaci iz Središnjeg državnog ureda za upravu.



Priopćenja