Državni tajnik Andrej Plenković posjetio je u ponedjeljak, 7. veljače 2011. godine Tajništvo Unije za Mediteran u Barceloni

Državni tajnik Plenković predstavio je prijedloge za suradnju i moguće projekte Republike Hrvatske u Uniji za Mediteran

Državni tajnik Plenković predstavio je prijedloge za suradnju i moguće projekte Republike Hrvatske u Uniji za Mediteran iz područja: malog i srednjeg poduzetništva, obnovljivih izvora energije s posebnim naglaskom na Mediteranski solarni plan, razvoja autocesta mora i pomorske sigurnosti, upravljanja vodnim resursima, zaštite okoliša, održivog razvoja i borbe protiv klimatskih promjena, civilne zaštite, turizma te visokog obrazovanja i znanosti.

Državni tajnik Plenković istaknuo je potporu Republike Hrvatske Uniji za Mediteran i spremnost na suradnju u svim njezinim aspektima te je izrazio zadovoljstvo što je unatoč trenutno složenoj političko-sigurnosnoj situaciji u zemljama južnog Mediterana ostvaren značajan uspjeh otvaranjem Tajništva u Barceloni kao glavnog preduvjeta za provedbu prioritetnih projekata na Mediteranu. Dužnosnici Tajništva izvijestili su o glavnim aktivnostima usmjerenim na pripremu i realizaciju projekata te su komentirali aktualnu političku situaciju u zemljama južnog Mediterana.



Priopćenja