Državna tajnica Zdravka Bušić primila u nastupni posjet veleposlanika Arapske Republike Egipat Alyja Omara Sirryja

Državna tajnica za političke poslove mr. sc. Zdravka Bušić primila je 6. ožujka 2019. godine u nastupni posjet veleposlanika Arapske Republike Egipat Alyja Omara Sirryja...

Državna tajnica za političke poslove mr. sc. Zdravka Bušić primila je 6. ožujka 2019. godine u nastupni posjet veleposlanika Arapske Republike Egipat Alyja Omara Sirryja.

Državna tajnica Bušić istaknula je ulogu i značaj koje Egipat ima u regiji Afrike i Bliskog istoka te čestitala Egiptu na preuzimanju predsjedanja Afričkom unijom i uspješno odrađenom domaćinstvu prvog sastanka šefova država i vlada Europske unije i Arapske lige, održanom krajem veljače 2019. godine, na kojem je sudjelovao predsjednik Vlade mr. sc. Andrej Plenković.

Obostrano su potvrđeni dobri i prijateljski bilateralni odnosi temeljeni na međusobnom razumijevanju i uspješnoj suradnji. Sugovornici su iskazali želju za daljnjim jačanjem političke, kulturne i multilateralne suradnje. Posebno je istaknuta pojačana gospodarska suradnja, za koju se očekuje da će se nastaviti i u predstojećem razdoblju.



Priopćenja