Državna tajnica Pejčinović Burić na sastanku Vijeća za opće poslove

Državna tajnica za europske poslove Marija Pejčinović Burić sudjelovala je u četvrtak 27. travnja 2017. godine na sastanku Vijeća za opće poslove (u okviru članka 50.) koji se održao u Luxembourgu...

Državna tajnica za europske poslove Marija Pejčinović Burić sudjelovala je u četvrtak 27. travnja 2017. godine na sastanku Vijeća za opće poslove (u okviru članka 50.) koji se održao u Luxembourgu.

Na dnevnom redu bila je rasprava o smjernicama za pregovore o izlasku Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije, a s ciljem pripreme sastanka Europskog vijeća u formatu 27 koji će se 29. travnja o. g. održati u Bruxellesu.

Državna tajnica Pejčinović Burić naglasila je važnost koju Republika Hrvatska pridaje osiguranju ravnopravnosti građana RH s ostalim građanima EU-27 koji žive i rade u UK.

Na sastanku u Luxembourgu državna tajnica još je jednom upozorila na ozbiljne probleme uzrokovane provođenjem sustavnih kontrola na unutarnjim granicama EU s kojima se Hrvatska suočava u slobodnom protoku prometa ljudi i roba.



Priopćenja