Državna tajnica Metelko-Zgombić s izaslanstvom Odbora za europske poslove njemačkog Bundestaga

Državna tajnica za europske poslove Andreja Metelko-Zgombić sastala se u utorak, 21. siječnja 2020. godine, s izaslanstvom Odbora za europske poslove njemačkog Bundestaga, na čelu s njegovim predsjednikom Guntherom Krichbaumom...

Državna tajnica za europske poslove Andreja Metelko-Zgombić sastala se u utorak, 21. siječnja 2020. godine, s izaslanstvom Odbora za europske poslove njemačkog Bundestaga, na čelu s njegovim predsjednikom Guntherom Krichbaumom.

Državna tajnica ukratko je predstavila prioritete predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije. U razgovoru su spomenute sve aktualne teme unutar EU-a, a između ostalih i donošenje Višegodišnjeg financijskog okvira te proširenje EU-a.

Posebno je bilo riječi o Konferenciji o budućnosti Europe, koja bi trebala biti uspostavljena i započeti sa svojim radom tijekom hrvatskog predsjedanja 9. svibnja 2020. godine te ulozi koju bi pri tome trebali imati nacionalni parlamenti država članica EU-a.

Državna tajnica naglasila je kako proširenje mora ostati u fokusu EU-a, zbog čega je ova tematika jedan od prioriteta hrvatskog predsjedanja.
 



Priopćenja