Državna tajnica Metelko-Zgombić održala sastanak sa zamjenikom pomoćnika državnog tajnika SAD Matthewom Palmerom

Državna tajnica za europske poslove Andreja Metelko-Zgombić održala je u četvrtak, 7. ožujka 2019. godine sastanak s Matthewom Palmerom...

Državna tajnica za europske poslove Andreja Metelko-Zgombić održala je u četvrtak, 7. ožujka 2019. godine sastanak s Matthewom Palmerom, zamjenikom pomoćnika državnog tajnika SAD za europske i euroazijske poslove.

Sugovornici su razgovarali o bilateralnim temama od zajedničkog interesa, pri čemu je hrvatska strana posebno ukazala na rješavanje pitanja američkih viza za hrvatske državljane, te potrebu sklapanja Ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja kao i o LNG terminalu na Krku.

Državna tajnica Metelko-Zgombić upoznala je sugovornika s pripremnim aktivnostima kao i prioritetima hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije. Tijekom sastanka razmijenjena su i stajališta vezana za situaciju u jugoistočnoj Europi.

Također, pomoćnik ministrice za političke poslove Vice Skračić i pomoćnik ministrice za jugoistočnu Europu i proširenje EU Miroslav Papa održali su sastanak sa zamjenikom pomoćnika državnog tajnika Palmerom tijekom kojeg su razgovarali o bilateralnim odnosima dviju zemalja te o situaciji u jugoistočnoj Europi.



Priopćenja