Državna tajnica gđa Bianca Matković primila je direktora Regionalnog centra MARRI Inicijative, g. Trpu Stojanovskog

Državna tajnica za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija gđa Bianca Matković primila je u četvrtak, 7. veljače 2008. godine, direktora Regionalnog centra MARRI Inicijative, g. Trpu Stojanovskog

Državna tajnica Matković izrazila je potporu daljnjem radu Regionalne Inicijative za migracije, azil i izbjeglice (MARRI), kao i radu Regionalnog centra u Skopju. Naglasivši važnost regionalne suradnje u uspostavi mira i stabilnosti te razvoju gospodarstva, istaknula je kako Republika Hrvatska iskustvo stečeno u pregovorima o članstvu u Europskoj uniji i pristupanju Sjevernoatlantskom savezu prenosi drugima kroz razne forume i inicijative kao što je MARRI Inicijativa.

Direktor Regionalnog centra MARRI-a Stojanovski pohvalio je hrvatski angažman tijekom predsjedanja koje završava u travnju 2008. održavanjem Regionalnog foruma. Naglasio je kako je ponajviše zaslugom hrvatskog predsjedanja MARRI prerastao u regionalni forum po konceptu regionalnog vlasništva. Zahvalio je na političkoj i stručnoj potpori radu ove Inicijative.



Priopćenja