Državna tajnica Bušić primila u posjet ravnatelja Agencije EU za temeljna prava Michaela O'Flahertyja

Državna tajnica za političke poslove Zdravka Bušić sastala se s izaslanstvom Agencije EU za temeljna prava (eng. European Union Agency for Fundamental Rights, FRA), predvođenim ravnateljem Michaelom O' Flahertyjem...

 Državna tajnica za političke poslove Zdravka Bušić sastala se s izaslanstvom Agencije EU za temeljna prava (eng. European Union Agency for Fundamental Rights, FRA), predvođenim ravnateljem Michaelom O' Flahertyjem, povodom predstojećeg predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem EU. Ravnatelj O'Flaherty u Hrvatskoj boravi s ciljem uspostave suradnje relevantnih institucija i organizacija Hrvatske i Agencije EU za temeljna prava u razdoblju predsjedanja.

Državna tajnica Bušić na sastanku je istaknula predanost hrvatske vanjske politike promociji ljudskih prava i temeljnih sloboda, kako unutar EU, tako i na međunarodnom planu. Razgovaralo se o mogućnostima suradnje u ovom području tijekom predsjedanja, a istaknuti su i važnost članstva Republike Hrvatske u Vijeću za ljudska prava UN-a, kao i relevantna iskustva stečena tijekom predsjedanja Hrvatske Odborom ministara Vijeća Europe. Ravnatelj O'Flaherty predstavio je djelokrug rada Agencije, naglasivši kako ona pruža pomoć institucijama i vladama država članica EU u provedbe prava EU u području temeljnih ljudskih prava.  FRA se posebno bavi temama diskriminacije, rasizma i ksenofobije, migracija, zaštite podataka, zločina iz mržnje, zaštite ranjivih skupina te pristupa pravosuđu.



Priopćenja