Državna tajnica Bušić primila u nastupni posjet Elizabeth Marianne Petrovic, veleposlanicu Australije u Republici Hrvatskoj

Državna tajnica za političke poslove Zdravka Bušić primila je 24. siječnja 2018. godine u nastupni posjet Elizabeth Marianne Petrovic, izvanrednu i opunomoćenu veleposlanicu Australije...

Državna tajnica za političke poslove Zdravka Bušić primila je 24. siječnja 2018. godine u nastupni posjet Elizabeth Marianne Petrovic, izvanrednu i opunomoćenu veleposlanicu Australije u Republici Hrvatskoj.

Sugovornice su ustvrdile da su bilateralni odnosi Republike Hrvatske i Australije na visokoj razini. Tijekom 2017. godine bilježi se snažna dinamika u odnosima kroz realizaciju niza uzajamnih posjeta visokih izaslanstava, uključujući i posjet predsjednice Republike Hrvatske Australiji u kolovozu.

Potvrđeni su zajednički ciljevi u suradnji u gospodarstvu, obrazovanju i znanosti, borbi protiv klimatskih promjena te jačanju suradnje na multilateralnom planu. Posebice je istaknuta i uloga mnogobrojne hrvatske dijaspore u Australiji kao važnog mosta u jačanju bilateralnih odnosa. 

Državna tajnica Bušić zahvalila se veleposlanici Petrovic na uspješnoj dosadašnjoj suradnji, te je izrazila privrženost RH daljnjem jačanju odnosa s Australijom.



Priopćenja