Državna tajnica Bušić primila je delegaciju Seniora slovačke diplomacije

Državna tajnica za političke poslove mr. sc. Zdravka Bušić primila je u srijedu, 13. rujna 2017. godine, delegaciju Seniora slovačke diplomacije...

Državna tajnica za političke poslove mr. sc. Zdravka Bušić primila je u srijedu, 13. rujna 2017. godine, delegaciju Seniora slovačke diplomacije predvođenu predsjednikom Silvesterom Minarovičem.

Slovačka udruga umirovljenih diplomata posjetila je Hrvatsku na poziv srodne udruge, Hrvatskog diplomatskog kluba čiji je predsjednik Smiljan Šimac. Razmjena posjeta članova uprave Seniora slovačke diplomacije i Hrvatskog diplomatskog kluba prva je takva suradnja uspostavljena između dviju srodnih udruga diplomata koje uz aktivne, okupljaju i umirovljene veleposlanike, generalne konzule i ostale karijerne diplomate.

Razgovaralo se o dugogodišnjim kulturnim i povijesnim poveznicama Hrvatske i Slovačke te bilateralnim odnosima utemeljenim na mnogim podudarnim stavovima prema aktualnim pitanjima. Posebno je istaknuta vrijednost iskustava i znanja umirovljenih diplomata koja je značajan potencijal u daljnjoj suradnji dviju udruga. Otvaraju se mogućnosti za razmjenu mišljenja o temama od zajedničkog interesa i organiziranje predavanja slovačkih i hrvatskih diplomata. Vrijednim je ocijenjena mogućnost prenošenja iskustava „diplomatskih seniora“ u obrazovanju i stasanju novih generacija diplomata, što slovačka strana već uspješno primjenjuje.



Priopćenja