Državna tajnica Bianca Matković sastala se s voditeljem Ureda OESS-a u Republici Hrvatskoj Jorgeom Fuentesom

Državna tajnica za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske Bianca Matković sastala se u utorak, 20. svibnja 2008. godine, u Zagrebu, s voditeljem Ureda OESS-a u Republici Hrvatskoj veleposlanikom Jorgeom Fuentesom Manzonisom Villalongom

Državna tajnica Matković upoznala je veleposlanika Fuentesa s tijekom pregovora za pristupanje Republike Hrvatske Europskoj uniji i aktivnostima koje u tom području hrvatska Vlada kontinuirano provodi, istaknuvši pritom opredjeljenost Vlade za daljnjim ubrzanjem pregovora. Također ga je upoznala s reformama koje se provode u područjima koja su i u djelokrugu OESS-a, kao primjerice u području pravosuđa, uprave, povratka izbjeglica, povrata imovine i dr.

Veleposlanik Fuentes upoznao je državnu tajnicu Matković s trenutnim aktivnostima Ureda OESS-a u Republici Hrvatskoj. Izrazio je zadovoljstvo dosad postignutim reformama u Republici Hrvatskoj, dajući potporu hrvatskim institucijama u njihovim daljnim aktivnostima vezanima uz proces priključenja euro-atlantskim integracijama.



Priopćenja