Državna tajnica Bianca Matković sastala se s veleposlanikom Republike Mađarske u RH dr. Péterom Imrom Györkösom

Na sastanku su dogovoreni detalji vezani uz predostojeću zajedničku sjednicu vlada Republike Hrvatske i Republike Mađarske, koja će održati ovog četvrtka u Budimpešti

Na sastanku su dogovoreni detalji vezani uz predostojeću zajedničku sjednicu vlada Republike Hrvatske i Republike Mađarske, koja će održati ovog četvrtka u Budimpešti.

Državna tajnica Matković i veleposlanik Györkös ocijenili su održavanje treće po redu zajedničke sjednice još jednim dokazom odličnih dobrosusjedskih odnosa između dviju zemalja i prilikom da se oni dodatno unaprijede. Na zajedničkoj sjednici predviđeno je, naime, potpisivanje deset međudržavnih sporazuma iz različitih područja od obostranog interesa, a u pratnji predsjednika Vlade dr. Ive Sanadera Budimpeštu će posjetiti i izaslanstvo hrvatskih gospodarstvenika koji će sa svojim mađarskim kolegama sudjelovati na gospodarskom forumu.

Državna tajnica Matković također je uputila zahvalu mađarskoj Vladi na kontinuiranoj potpori Hrvatskoj na putu prema euroatlantskim integracijama, koju je veleposlanik Györkös na današnjem sastanku još jednom potvrdio.



Priopćenja