"Dani hrvatskog filma" održani u Subotici, Somboru i Novom Sadu...

"Dani hrvatskog filma" održani su u Vojvodini od 12. do 16. svibnja 2003. godine u Subotici, Somboru i Novom Sadu, u organizaciji Hrvatske matice iseljenika.

"Dani hrvatskog filma" otvoreni su 12. svibnja 2003. u Hrvatskom kulturnom centru "Bunjevačko kolo" u Subotici monodramom "Đuka Begović" u izvedbi Ive Gregurevića, a završili su 16. svibnja 2003. u Novom Sadu predavanjem Ive Škrabala, povjesničara filma iz Zagreba, te projekcijom njegovog dokumentarnog filma "Slamarke divojke".

U sklopu "Dana hrvatskog filma" u Subotici, Somboru i Novom Sadu prikazano je šest filmova novije hrvatske produkcije (od 1991. do 2002. godine): "Ne dao Bog većeg zla", "Kraljica noći", "Krhotine", "Transatlantic", "Rusko meso" i "Blagajnica hoće ići na more".

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Subotici prijevozom filmova pripomogao je ovaj projekt Hrvatske matice iseljenika, a generalna konzulica Republike Hrvatske u Vojvodini, dr. Jasmina Kovačević, sudjelovala je na tiskovnim konferencijama i događajima vezanim uz ovu manifestaciju u sva tri vojvođanska grada.



Priopćenja