ČLANOVI GOSPODARSKOG DIPLOMATSKOG KLUBA U POSJETU DUBROVAČKO-NERETVANSKOJ ŽUPANIJI

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske u suradnji s predstavnicima Dubrovačko-neretvanske županije i grada Dubrovnika organiziralo je studijski posjet Dubrovačko-neretvanskoj županiji za tridesetak predstavnika stranih diplomatskih i trgovinskih misija diljem svijeta akreditiranih u Republici Hrvatskoj.
U gradskoj vijećnici grada Dubrovnika sudionike studijskog posjeta pozdravili su g. Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije, te gđa Jelka Tepšić, zamjenica gradonačelnika grada Dubrovnika, koji su predstavili stranim diplomatskim predstavnicima uspješno realizirane projekte te potencijale za razvoj novih, istaknuvši potrebu za boljom prometnom povezanosti Dubrovnika i okolice s ostatkom Hrvatske i cijele Europe.
Akreditirani sudionici također su održali plodonosne sastanke s predstavnicima Razvojnih agencija Dubrovačko-neretvanske županije, gradova Dubrovnika i Opuzena te općina Ston i Župe dubrovačke. Uvaženi gosti iskoristili su prigodu te su u razgovoru s g. Draganom Pandžom, direktorom sektora razvoja i investicija u Luci Ploče upoznali neiskorištene potencijale kad je riječ o obnovljivim izvorima energije i digitalizaciji luke, poglavito uzimajući u obzir činjenicu kako će daljnjim razvojem prometne infrastrukture Luka Ploče postati most između Jadrana, Mediterana te ostatka Europe. 
Ministarstvo vanjskih i europskih poslova započelo je s organizacijom studijskih putovanja 2013. godine, a njihova osnovna zamisao je predstavljanje gospodarskih potencijala županija u Republici Hrvatskoj. Rezultati studijskih putovanja vidljivi su kroz ostvarivanje izravnih kontakata između stranih predstavništava i i zainteresiranih dionika glede razmjene informacija i ostvarivanja suradnje u bliskoj budućnosti.  

Ostale vijesti