Čestitka ministra Grlića Radmana povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Ni nakon 27 godina ne jenjavaju ponos i ganuće s kojima se prisjećamo veličanstvene pobjede u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja -  oslobođenja i povratka u hrvatski ustavno-pravni poredak najvećeg dijela državnog područja dotad okupiranog u velikosrpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku. 
 
Dok se tek sliježu dojmovi još jednog  dugo sanjanog, povijesnog poduhvata – spajanja hrvatskog kopna Pelješkim mostom - današnja nas obljetnica obvezuje da se ponovno prisjetimo vizije i odvažnosti prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana, te uistinu iznimne, nesebične žrtve svakog hrvatskog branitelja. To jesu i ostat će među najčvršćim nitima utkanim u samu srž suvremene i suverene Republike Hrvatske, koje sve nas, baštinike slobodne i u punini teritorijalno povezane Domovine, nastavljaju pozivati na duboku i trajnu zahvalnost.
 
Ne zaboravljajući doprinos svakog domoljuba, svake Hrvatice i Hrvata u Domovini, u Bosni i Hercegovini i iseljeništvu, svim hrvatskim građankama i građanima najiskrenije čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

Priopćenja