Batistić Kos: Hrvatska nastavlja s provedbom Regionalnog stambenog programa

Pomoćnica ministrice vanjskih i europskih poslova Vesna Batistić Kos sudjelovala je u ponedjeljak, 23. lipnja 2014. godine u radu Četvrtog sastanka Upravljačkog odbora Regionalnog stambenog programa...


Pomoćnica ministrice vanjskih i europskih poslova Vesna Batistić Kos sudjelovala je u ponedjeljak, 23. lipnja 2014. godine u radu Četvrtog sastanka Upravljačkog odbora Regionalnog stambenog programa. Tom je prigodom izrazila zadovoljstvo početkom implementacijske faze Programa, odnosno početkom gradnje višestambene zgrade u Korenici te je ujedno i pozdravila potpisivanje Sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava za još dva projekta.

Na sastanku je bilo riječi i o utjecaju nedavnih poplava na provedbu Regionalnog stambenog programa u zemljama partnerima: Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Srbiji. Pomoćnica Batistić Kos je istaknula nužnost jačanja zajedničkih regionalnih kapaciteta u suočavanju s prirodnim katastrofama i posljedičnim humanitarnim krizama. Zahvalila svim donatorima i međunarodnim partnerima na pomoći u implementaciji i provedbi Regionalnog stambenog programa istaknuvši predanost Hrvatske njegovoj provedbi.



Priopćenja