Veleposlanica Marija Kapitanović predala vjerodajnice predsjedniku Rumunjske Klausu Iohannisu

Veleposlanica Marija Kapitanović je 26. studenog 2019. godine predala vjerodajnice rumunjskom predsjedniku Klausu Iohannisu.

U srdačnom razgovoru nakon ceremonije veleposlanica Kapitanović čestitala je predsjedniku Iohannisu na pobjedi za novi predsjednički mandat. Sugovornici su istaknuli odlične bilateralne odnose dviju zemalja te mogućnosti njihovog daljnjeg razvoja, poglavito na području gospodarstva.

Istaknuta je i dobra suradnja u okviru Europske unije, a kako Hrvatska po prvi puta preuzima predsjedanje Vijećem EU početkom slijedeće godine, veleposlanica Kapitanović predstavila je prioritete hrvatskog predsjedanja. Referirala se i na uspješnu razmjenu iskustava s Rumunjskom koja je, također po prvi puta, predsjedala Vijećem EU prvih šest mjeseci 2019.

Sugovornici su naglasili i vrlo visoke standarde zaštite manjina u obje zemlje.

Predsjednik Iohannis poželio je dobrodošlicu hrvatskoj veleposlanici i uspješan rad u Rumunjskoj. Naglasio je dobru perspektivu budućih odnosa s obzirom da sada rumunjska Vlada i predsjednička administracija imaju integrativni pristup te istaknuo punu otvorenost rumunjske strane za podrškom tijekom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije.

 



Ostale vijesti