Održan seminar za direktore uprava ministarstava Republike Ukrajine na temu EU integracija

U suradnji s GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) regionalnim uredom u Kijevu, Ukrajina, Služba za prijenos znanja MVEP-a, organizira seriju treninga za visoko pozicionirane državne službenike (direktore uprava) različitih ministarstava Ukrajine, a koji se bave EU poslovima. Radi se o projektu Advisory Fund for EU Association of Ukrainekoji ima za cilj osvijestiti visoke strukture ministarstava o važnosti međuresorne koordinacije EU poslova pri usklađivanju zakonodavstva s pravnom stečevinom EU-a, a u kontekstu Sporazuma o pridruživanju Ukrajine EU.

U tom kontekstu 24. i 25. listopada 2019. godine održana je prva radionica u nizu pod nazivom „Empowerment for EU Association Leadership“ na temu jačanja kapaciteta linijskih ministarstava u provedbi usklađivanja zakonodavstva koju je vodila gđa Maja Gregurić iz Uprave za međunarodno pravo MVEP-a, Sektora za europsko pravo.

Na radionica je sudjelovalo 15-ak direktora novoformiranih uprava zaduženih za EU integraciju u linijskim ministarstvima i predstavnici Vladinog odbora za EU integracije (GOCEEI). Sudionike radionice je u uvodnom dijelu pozdravila veleposlanica RH u Kijevu, gđa Anica Djamić te istaknula neupitnu podršku Republike Hrvatske Ukrajini na putu provedbe reformi u kontekstu Sporazuma o pridruživanju EU-u.



Ostale vijesti