Fond za unutarnju sigurnost - provedba projekta "Dostava IT opreme u diplomatske misije RH i stavljanje u funkciju IT opreme"

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u okviru Fonda za unutarnju sigurnost, Instrument za financijsku potporu u području vanjskih granica i viza provodi projekt "Dostava IT opreme u diplomatske misije RH i stavljanje u funkciju IT opreme".

Cilj projekta je opremanje diplomatskih misija i konzularnih ureda potrebnom IT opremom za rad na Hrvatskom viznom informacijskom sustavu (HVIS). Uspješnom provedbom ovog projekta, računalna oprema nabavljena kroz prethodni projekt "Nabava IT opreme za određene diplomatske misije" bit će dopremljena u diplomatske misije i konzularne urede Republike Hrvatske u svijetu te stavljena u funkciju sukladno aktualnim informatičkim standardima Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Ukupna vrijednost navedenog projekta iznosi 91.720,00 EUR (s PDV-om), a cjelokupni iznos (100%) financira se iz fondova EU.

Ostvarenjem ovog projekta diplomatske misije i konzularni uredi Republike Hrvatske bit će opremljeni suvremenom računalnom opremom u skladu sa schengenskim standardima.

 Ostale vijesti