Veleposlanik Josip Buljević predao vjerodajnice u Estoniji

Veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Finskoj Josip Buljević predao je 20. ožujka 2018. godine vjerodajnice predsjednici Republike Estonije Kersti Kaljulaid te joj tom prilikom prenio poruke predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović s izrazima osobitog štovanja i željama za prosperitet Republike Estonije. 

U nastavku razgovora obje strane su izrazile želju za nastavak dobre bilateralne suradnje. Predsjednica je istaknula kako želi s Republikom Hrvatskom razgovarati o budućnosti Europe i najboljim načinima osiguranja mira i prosperiteta. Od tema od zajedničkog interesa spomenuta su pitanja globalne sigurnosti uključujući energetsku sigurnost, jedinstveno digitalno tržište i učinkovito upravljanje granicama.

Tijekom boravka u Tallinnu veleposlanik Buljević se sastao i s ministrom vanjskih poslova Svenom Mikserom s kojim je otvorio niz tema u kojima će dvije strane zajednički u narednom razdoblju surađivati. Zajednički cilj je unaprjeđenje ukupnih bilateralnih odnosa, jačanje gospodarske, kulturne i znanstvene suradnje. Obje strane su istaknule važnost suradnje u okviru predsjedanja EU te po pitanju sigurnosti u istočnoj i jugoistočnoj Europi.



Ostale vijesti