Ujedinjeni Arapski Emirati pomažu stradalima u poplavi


Drugi tajnik Veleposlanstva Ujedinjenih Arapskih Emirata u Berlinu, Abdulrahman Aljaber, posjetio je Gunju i Rajevo Selo, mjesta u kojima se provodi projekt nabave i postavljanja stambenih kontejnera za smještaj stanovništva pogođenog nedavnim katastrofalnim poplavama.

U pratnji Ive Milatića, pomoćnika ministra gospodarstva i izaslanstva MVEP-a, Abdulrahman Aljaber je posvjedočio realizaciji projekta kupnje i postavljanja četrdeset i dva stambena kontejnera vrijedna oko 200.000 EUR-a te je tom prigodom rekao da su kontejneri samo jedan od načina na koji UAE žele pomoći stanovnicima područja pogođenih nedavnim katastrofalnim poplavama.

U trodnevnom posjetu Abdulrahman Aljaber susreo se i s načelnikom općine Gunja, Hrvojem Lucićem, te je posjetio kontejnersko naselje, najstariju džamiju u Hrvatskoj i dio nasipa čije je popuštanje uzrokovalo katastrofalne poplave.

Ujedinjeni Arapski Emirati donirali su 1.5 milijuna dolara što je najveća donacija koju je Hrvatska dobila za saniranje šteta od poplava. Preostali iznos donacije će biti raspoređen u dogovoru s nadležnim institucijama RH.



Ostale vijesti