Pomoćnica ministrice Plejić Marković primila izaslanstvo Američkog židovskog odbora (AJC)


Pomoćnica ministrice vanjskih i europskih poslova Dubravka Plejić Marković primila je 24. lipnja 2014. izaslanstvo Američkog židovskog odbora (AJC), predvođeno izvršnim direktorom Davidom Harrisom koje boravi u posjetu Republici Hrvatskoj u sklopu europske turneje.

Razgovaralo se o trenutnoj situaciji u EU i NATO-u, regiji Bliskog istoka s naglaskom na Izrael, bilateralnim odnosima Republike Hrvatske i Izraela, izazovima poput energetske sigurnosti, a pomoćnica ministrice Plejić Marković osvrnula se i na nedavne političke konzultacije koje je održala u Izraelu.

Izvršni direktor AJC-a predstavio je glavne ciljeve organizacije: jačanje transatlantskih odnosa, dobrobit Države Izrael i promociju demokratskih vrijednosti u svijetu, te izrazio želju za produbljivanjem suradnje s Republikom Hrvatskom ne samo u vezi pitanja koja su od interesa za Republiku Hrvatsku nego i za Državu Izrael.

Zaključno, predstavnici AJC-a su ponovili da ostaju otvoreni za politički dijalog s Republikom Hrvatskom, a također su spremni promovirati gospodarske odnose, posebno one vezane uz jačanje energetske sigurnosti u Europi.



Ostale vijesti