U svečanoj dvorani Veleposlanstva RH u Canberri održan je dobrotvorni koncert klasične glazbe

Zahvaljujući uspješnoj suradnji Veleposlanstava Republike Hrvatske i Cipra u Canberri te u organizaciji i uz sudjelovanje australske Nacionalne opere za mlade (National Youth Opera), u nedjelju 23. rujna 2012. godine u svečanoj dvorani Veleposlanstva RH u Canberri održan je dobrotvorni koncert klasične glazbe, kojim se australskoj publici u glavnom gradu predstavio renomirani ciparski pijanist Yiannis Hadjiloizou, uz kojeg su nastupili i australski umjetnici, pijanist Carl Rafferty te sopranistice Kate i Anna Rafferty.

Glazbenici su oduševili okupljenu publiku izvođenjem djela Schuberta, Chopina, Puccinija, Mozarta i Lehara, a posebne pohvale publike zaslužila je izvedba valcera i tanga koja je za klavir skladao i za ovu priliku izveo pijanist Yiannis Hadjiloizou.

Sav prihod s koncerta namijenjen je radu australske Nacionalne opere za mlade, neprofitne organizacije koja promiče razvoj mladih glazbenika.

Ovaj koncert rezultat je uspješne zajedničke suradnje Veleposlanstva Republike Hrvatske, Veleposlanstva Cipra te australske Nacionalne opere za mlade, a predstavljen je kao promocija Hrvatske kao uskoro 28. članice EU u sklopu ciparskog predsjedanja Europskom unijom te kao najava velike proslave 100. obljetnice Canberre 2013. godine, u kojoj će aktivno sudjelovati australska Nacionalna opera za mlade i diplomatske misije u australskom glavnom gradu.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Canberra


Ostale vijesti