Veleposlanik Štambuk boravio je u službenom posjetu brazilskoj saveznoj državi Parana

Zajedno s veleposlanicima država članica Europske unije, veleposlanik Republike Hrvatske u Brazilu Drago Štambuk boravio je od 13. do 15. svibnja 2012. godine u službenom posjetu brazilskoj saveznoj državi Parana.

Tijekom posjeta veleposlanici su se u glavnome gradu Curitibi sastali s guvernerom Parane Beto Richom, koji ih je upoznao s razvojnim planovima južne savezne države. Nakon guvernera, veleposlanicima su se obratili državni tajnik za planiranje Cassio Taniguchi, državni tajnik za financije Luiz Carlos Hauly, državni tajnik za industriju, trgovinu i suradnju s Mercosulom Ricardo Barros te Jose Richa Filho, zadužen za infrastrukturu i logistiku. Veleposlanici su se sastali i s Upravom Trgovinske komore Parane i njezinim predsjednikom Edsonom Ramonom, te s direktorom TECPAR-a Juliom Felixom, kao i rektorom Federalnog sveučilišta Parane Zaki Akel Sobrinhom.

Veleposlanicima je tijekom posjeta predstavljena napredna znanstvena i tehnološka zajednica Curitibe (Federacija industrije Parane, LACTEC), a posjetili su i, po veličini drugu na svijetu, modernu električnu hidrocentralu Itaipu na Iguassu vodopadima i upoznali se s njenom gradnjom i funkcioniranjem.

VELEPOSLANSTVO REPUBLIKE HRVATSKE U SAVEZNOJ REPUBLICI BRAZIL

Ostale vijesti