Generalna konzulica Ljerka Alajbeg potvrdila je sudjelovanje hrvatskih gospodarstvenika na VI. Međunarodnom i regionalnom sajmu privrede u Subotici

Generalna konzulica Republike Hrvatske u Subotici Ljerka Alajbeg potvrdila je sudjelovanje hrvatskih gospodarstvenika na ovogodišnjem VI. Međunarodnom i regionalnom sajmu privrede, koji će se održati od 6. do 9. lipnja 2012. godine u Subotici.

Na konferenciji za medije održanoj u Press klubu Gradske kuće u Subotici, 31. ožujka 2012. godine, istaknuto je da će se Sajam i ove godine održati u prostoru subotičke Sportske dvorane, ali će i prvi puta izaći iz toga prostora putem prateće manifestacije „Okusi tradicije“, koja će na glavnom gradskom trgu predstaviti izlagače i proizvođače prehrambenih proizvoda i alkoholnih pića iz Hrvatske, Vojvodine i Mađarske. Cilj je ovogodišnjeg Sajma predstavljanje, upoznavanje i stvaranje stručnih kontakata za gospodarstvenike iz Srbije i regije, kao i unapređenje i jačanje prekogranične suradnje. Osim gospodarstvenika iz Srbije i Vojvodine, svoju su nazočnost na Sajmu najavili gospodarstvenici iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Italije, Izraela i Rumunjske.

Generalna konzulica Alajbeg istaknula je da su susreti gospodarstvenika Hrvatske i Srbije bili uvijek plodonosni i potrebni jer su gospodarstva dviju država kompatibilna, pa je moguće i ostvarenje dobrih rezultata u spajanju zainteresiranih poduzetnika s obje strane. Sudjelovanje hrvatskih gospodarstvenika putem Hrvatske gospodarske komore potaknuo je i Generalni konzulat Republike Hrvatske u Subotici.

GENERALNI KONZULAT REPUBLIKE HRVATSKE U SUBOTICI


Ostale vijesti