Generalni konzul Republike Hrvatske u Los Angelesu Ilija Želalić uručio je zahvalnicu vinaru Miljenku (Mike) Grgiću

Generalni konzul Republike Hrvatske u Los Angelesu Ilija Želalić uručio je 11. ožujka 2012. godine u La Quinti, Kalifornija, posebnu zahvalnicu uglednom američkom vinaru Miljenku (Mike) Grgiću. Zahvalnicom je iskazano priznanje zbog dostignuća koje je ostvario u proizvodnji vina u Sjedinjenim Američkim Državama, istodobno dokazujući inovativnost i kreativnost čovjeka hrvatskog porijekla, kao i zahvalnost na mnogim donacijama prigodom Dana državnosti i drugih hrvatskih svečanih prigoda. Svojim uspjehom u Sjedinjenim Američkim Državama, gospodin Grgić privukao je dodatan interes i prema Hrvatskoj.

Vina gospodina Grgića ne primaju samo američka priznanja, ona stižu i iz svjetskih centara proizvodnje vina. Njegov je chardonnay 1976. godine u Parizu odnio najtrofejniju nagradu, a njegova se vina poslužuju u Bijeloj kući još od vremena predsjednika Reagana.

Vinar Grgić zahvalio je generalnom konzulu Iliji Želaliću na priznanju za svoj rad i rekao kako se s veseljem uskoro sprema na odlazak i odmor u Hrvatskoj. Predaji zahvalnice prisustvovali su i ugledni predstavnici županije Riverside u kojoj vinar Grgić živi tijekom zimskog razdoblja.

GENERALNI KONZULAT REPUBLIKE HRVATSKE U LOS ANGELESU


Ostale vijesti