U Monopol kinu u Münchenu svečano otvoreni Dani hrvatskog filma pod nazivom Skrivena Hrvatska

U Monopol kinu u Münchenu svečano su u srijedu, 8. Veljače 2012. godine, otvoreni Dani hrvatskog filma pod nazivom Skrivena Hrvatska koji će trajati do 12. veljače 2012. godine.

Riječ je o zajedničkom projektu hrvatsko-njemačke Udruge Dvori za promicanje kulture i gospodarstva i Mediengruppe München, a uz operativnu i stručnu podršku i pokroviteljstvo Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Münchenu i Odjela za kulturu Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Prikazati će se osam poznatih hrvatskih filmova: Kino Lika, Armin, Što je muškarac bez brkova, Pjevajte nešto ljubavno, Zagrebačke priče, Iza Stakla i Kenjac. Prva večer na Danima hrvatskog filma posvećena je filmu Skrivena istina redateljice Mirne Brkanović, rođene u Zagrebu a koja živi u Münchenu, te koja je snimila svoje filmove u okviru studija režije u Münchenu.

Tijekom svečanog otvorenja, u prepunoj kino dvorani, nazočnoj njemačkoj i hrvatskoj publici prigodnim govorima obratili Peter Neugart, voditelj Mediengruppe München, Aleksandar Lukin, predsjednik hrvatsko-njemačke udruge Dvori, Mirna Brkanović, redateljica i Vladimir Duvnjak, generalni konzul u Münchenu koji su otvorili Dane hrvatskog filma u Münchenu.

Generalni konzulat Republike Hrvatske München


Ostale vijesti