Veleposlanik dr. Drago Štambuk sudjelovao je na Svetoj misi zadušnici za tragično poginuloga zastupnika Donjega doma brazilskoga parlamenta

Veleposlanik Republike Hrvatske u Brazilu, dr. Drago Štambuk sudjelovao je u srijedu, 8. veljače 2012. godine, u crkvi Gospe fatimske u Braziliji na Svetoj misi zadušnici za tragično poginuloga zastupnika Donjega doma brazilskoga parlamenta Moacira Micheletta, predsjednika parlamentarne skupine Brazil – Hrvatska.

Izražavajući sućut članovima obitelji pokojnoga zastupnika Micheletta, osvjedočenoga prijatelja Republike Hrvatske, kao i visokim predstavnicima brazilske vlasti, veleposlanik Štambuk prenio je i izraze sućuti gospodina Borisa Šprema, predsjednika Hrvatskoga Sabora.

Misi su nazočili brojni zastupnici i senatori od kojih su mnogi eulogizirali život i borbu za opće dobro zastupnika iz južne brazilske savezne države Parane u kojoj je trajno nastanjeno i nekoliko tisuća hrvatskih iseljenika iz Slavonije, okupljenih oko uspješne agrikulturne tvrtke Agraria Cooperativa.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Saveznoj Republici Brazil

Ostale vijesti