Otvoren je Konzulat Republike Hrvatske u Ulan Batoru u Mongoliji, na čelu s počasnim konzulom Bat-Erdeneom Purevdagvaom

Konzulat Republike Hrvatske u Ulan Batoru u Mongoliji, na čelu s počasnim konzulom Bat-Erdeneom Purevdagvaom, svečano je otvorila ravnateljica Uprave za izvaneuropsku bilateralnu suradnju Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske Andrea Javor.

U govoru je ravnateljica Javor istaknula kako su odnosi Republike Hrvatske i Mongolije otvorenjem ovoga konzulata ušli u novu fazu, s tendencijom njihova snažnijeg razvoja i daljnjeg proširivanja bilateralne suradnje koja se razvija od uspostave diplomatskih odnosa 1993. godine.

Iskazavši zahvalnost na imenovanju, počasni konzul Bat-Erdene Purevdagva izrazio je namjeru predanog rada na unapređenju odnosa dviju zemalja. Glavna zadaća konzulata, koji će pokrivati cjelokupno područje Mongolije, bit će razvijanje bilateralnih odnosa između Hrvatske i Mongolije u područjima od obostranog interesa, posebice gospodarstva, trgovine, investicija i turizma, unutar kojih postoje potencijali za daljnji razvoj.

Na svečanosti otvaranja prisutan je bio veleposlanik Republike Hrvatske u Mongoliji sa sjedištem u NR Kini prof. dr. sc. Ante Simonić, počasni konzul Mongolije u Republici Hrvatskoj Zlatko Mateša, zastupnik u mongolskom parlamentu - Velikom državnom Huralu Chulunbat Orcirbat, predstavnici Ministarstva vanjskih poslova Mongolije, te predstavnici javnog, kulturnog i gospodarskog života Mongolije.

Ostale vijesti