U Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija održana manifestacija „Dani otvorenih vrata Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija“

U Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija održana je u ponedjeljak, 10. listopada 2011. godine, manifestacija „Dani otvorenih vrata Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija“, namijenjena učenicima završnih razreda srednjih škola.

Ovim projektom, koji se održava već treću školsku godinu zaredom, učenicima se želi približiti rad Ministarstva te pružiti više informacija o Europskoj uniji. U okviru ovogodišnje manifestacije po prvi put organiziran je i seminar namijenjen profesorima, pedagozima i ostalom nastavnom osoblju, kako bi i sami nastavnici mogli pružiti dodatne informacije učenicima zainteresiranima za ovu aktualnu temu.

Više od dvije stotine i pedeset učenika posjetilo je danas Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, poslušalo predavanje o njegovoj povijesti, zadaćama i ciljevima, o svim dosad učinjenim, kao i budućim koracima Republike Hrvatske na putu prema punopravnom članstvu u Europskoj uniji, a poseban naglasak stavljen je na programe Unije u koje se mogu uključiti i sami učenici srednjih škola. Sličan broj sudionika očekuje se tijekom studenoga i prosinca 2011. godine.



Ostale vijesti