U nazočnosti Predsjednika dr. sc. Ive Josipovića u Varšavi je svečano u petak, 23. rujna 2011. g., otvoren Hrvatski trg

U nazočnosti Predsjednika Republike Hrvatske dr. sc. Ive Josipovića u Varšavi je svečano u petak, 23. rujna 2011. godine, otvoren Hrvatski trg. Otvaranju su nazočili veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Poljskoj Ivan del Vechio i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

S poljske strane prigodne govore održali su gradonačelnica Varšave Hanna Gronkiewicz Waltz, državni tajnik iz Ureda predsjednika Republike Poljske Olgierd Dziekonski, te načelnik općine Mokotow Bogdan Olesinski.

Inicijativu za imenovanjem ulice ili trga u Varšavi imenom „Hrvatska“ pokrenuo je u lipnju ove godine veleposlanik Ivan del Vechio. U suradnji s Odjelom za kulturu Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija realiziran je i kulturni program koji je pratio svečano otvorenje Hrvatskog trga, u izvedbi KUD-a Jutrzenka (Danica) iz Boleslawieca koji održava tradiciju hrvatskog narodnog plesa i pjesme, te narodnih nošnji.

Gosti svečanog otvorenja Hrvatskog trga bili su predstavnici diplomatskog zbora u Varšavi, počasni konzuli Republike Hrvatske, predstavnici Poljsko-hrvatskog društva prijateljstva, direktor HTZ-a u Varšavi, te brojni prijatelji i suradnici Veleposlanstva Republike Hrvatske u Poljskoj.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske Varšava


Ostale vijesti