Svečano obilježavanje „Dana Pečuha“ i dodjela priznanja Skupštine grada Pečuha

U Pečuhu je 1. rujna 2011. godine u dvorani Narodnog kazališta svečano obilježen „Dan grada Pečuha“ na kojem su uz pozdravne govore i kulturno-umjetnički program dodijeljena priznanja gradske skupštine. U prepunom kazalištu uzvanicima i gostima obratio se gradonačelnik Pečuha dr. Páva Zsolt i novoimenovani pečuški biskup György Udvardy.

Nakon bogatog kulturnog programa u kojem je u originalnim narodnim nošnjama nastupio Pjevački zbor „August Šenoa“, gradonačelnik je sa svojim suradnicima istaknutim pojedincima uručio priznanja za iznimne rezultate i predan rad na polju umjetničkog, kulturnog, društvenog i političkog djelovanja.

Za svestranu i mnogostruku djelatnost i svoj doprinos na polju nacionalnih manjina nagrađena je generalna konzulica Republike Hrvatske u Pečuhu Ljiljana Pancirov.

Uz brojne goste, predstavnike hrvatske i drugih nacionalnih manjina u Mađarskoj, predsjednika Hrvatske državne samouprave Mišu Heppa, svečanosti su prisustvovali i gradonačelnici gradova prijatelja – Zagreba i Osijeka, Milan Bandić i Krešimir Bubalo.



Ostale vijesti